Yoga vs. topsport

Heb je interesse in een workshop yoga in combinatie met topsport? Neem contact op via het contactformulier.

Yoga in combinatie met topsport

Zoals je yoga steeds vaker tegenkomt in het bedrijfsleven, gaan ook steeds meer sportclubs yoga implementeren in het huidige trainingsprogramma.

Bij elke sport is het belangrijk dat je op allerlei momenten de juiste focus kan behouden, dat je niet afgeleid wordt door omgevingsfactoren en je je niet negatief laat beïnvloeden door bijvoorbeeld een gebrek aan zelfvertrouwen.

Hieronder wordt beschreven wat de voordelen zijn van yoga in combinatie met topsport.

Yoga in combinatie met topsport

Het is juist van belang dat je de aandacht naar binnen kan richten en op die manier jezelf kunt focussen. Immers met een opperste concentratie presteer je het beste. Daarom is yoga in combinatie met topsport een perfecte oplossing.
Een club kan zich onderscheiden door te kiezen voor zo’n alternatieve /aanvullende trainingsmethode.

Deze kan bestaan uit:

Yoga in combinatie met topsport
Yoga in combinatie met topsport

Fysieke vorm van yoga

De houdingen die in de yoga worden toegepast kunnen bijvoorbeeld worden toegevoegd aan de warming-up & hersteltrainingen. Uiteindelijk leren topsporters hun eigen lichaam beter kennen, omdat ze zich steeds meer bewust worden van persoonlijke beperkingen en mogelijkheden. Daarnaast zorgen de houdingen voor een diepe ontspanning van de spieren, waardoor blessures voorkomen kunnen worden.

Ademhalingstechnieken

De ademhalingsoefeningen kunnen op de lange termijn veel voordelen opleveren. Het verhoogt het concentratievermogen en door middel van verschillende technieken leert men de focus te behouden. Het is algemeen bekend dat concentratie in de topsport uitermate belangrijk is. Het is bijzonder vervelend wanneer een sporter door onvoldoende concentratie een wedstrijd verliest. Yoga en de ademhalingsoefeningen bieden daarbij ondersteuning.

Er zijn veel mogelijkheden om dit te implementeren in het huidige trainingsprogramma.

Heb je interesse? Neem contact op en stuur een e-mail naar info@yogapassion.nl of bel naar tel. 06-57943648

“Yoga Passion heeft in 2015 en 2016 een yogasessie verzorgd voor het eerste elftal, trainers en coaches van FC Twente”

Yoga in combinatie met topsport
Yoga in combinatie met topsport
Yoga in combinatie met topsport