Bedrijfsyoga

De lessen worden gegeven via Zoom, boek nu bedrijfsyoga voor uw werknemers!

Veel werknemers werken nu vanuit huis, hierdoor heb je minder lichamelijke beweging. Daarnaast hebben we ook minder contact met elkaar, dit levert veel mensen extra spanning op. Zo ontstaat de behoefte aan beweging en ook het loslaten van deze spanning. Samen online yoga doen versterkt het gevoel van saamhorigheid. Je algehele fysieke gezondheid (kracht, flexibiliteit, conditie, mobiliteit, energie) neemt toe wanneer je regelmatig even op de mat stapt.

Wat is er fijner dan even ontspannen na een lange dag werken of vergaderen via Zoom of Teams?
Regelmatig komt het voor dat een werkdag helemaal volgepland is, daarbij ligt de werkdruk vaak erg hoog. Dit kost veel energie en heeft een negatief effect op de prestaties. Uiteraard wil je dit als bedrijf voorkomen. Bedrijfsyoga biedt de uitkomst!

Yogalessen Arnhem - Yoga Passion

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op via het contactformulier.

Afgemat? Kom op de mat! Iedere dinsdag kun je van 16:30 – 17:30 uur Bedrijfsyoga doen in het restaurant. Inge geeft een nuchtere en prettige yogales met rustige bewegingen. Dus geen zweverig gedoe waarbij je jezelf in de knoop moet leggen. De laatste minuten van de les worden besteed aan ontspanning, zodat je fris en opgeladen naar huis gaat. Er zijn nog matjes beschikbaar. Dus klap je laptop dicht en rol je matje uit! Je bent van harte welkom.

Daisy Lenderink

Daisy LenderinkSenior management assistente - SIDN

Wat heeft yoga voor effect op de werknemers?

Bedrijfsyoga

“Yoga Passion heeft ervaring met het geven van bedrijfsyoga bij o.a. VGGM, Novartis te Arnhem, Gemeente Arnhem, SIDN te Arnhem, WWF te Zeist en bij Bilderberg hotel Klein Zwitserland in Heelsum” Bedrijfsyoga kan op verschillende manieren worden ingevuld, op basis van een online introductiegesprek wordt de juiste benadering gekozen die het best past binnen uw bedrijf.

Heb je interesse in bedrijfsyoga? 

Neem contact op via: contactformulier

Er zijn verschillende redenen om te investeren in bedrijfsyoga.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Yoga het cognitief functioneren van je brein bevordert. Anders gezegd ben je dus beter in staat om je te concentreren op taken waarbij je je brein nodig hebt. Meer informatie

Yoga helpt je beter dealen met stress. Een onderzoek onder 116 chronisch gestresste vrouwen heeft de positieve effecten van Yoga op stress aangetoond. Meer informatie

Heeft uw bedrijf veel te maken met ziekteverzuim? Dit onderzoek heeft aangetoond dat Yoga helpt om het immuunsysteem te verbeteren, tot op moleculair niveau. De studie is uitgevoerd bij deelnemers die een week lang op Yoga retraite waren en daar onder andere meditatie, Yoga en ademhalingsoefeningen deden. Meer informatie

Kortom bedrijfsyoga is een goede investering in de gezondheid van de medewerkers en daarmee in de kwaliteit van het werk dat ze leveren. Dit is de reden waarom veel bedrijven bedrijfsyoga hebben opgenomen in het vitaliteitsprogramma.

Ik volg sinds april 2016 wekelijks de bedrijfsyoga lessen van Yoga Passion bij SIDN. Dit bied mij een fijne mentale ontspanning met ook enige benodigde fysieke inspanning. Inge weet ook tijdens de wat drukker bezochte groepslessen persoonlijke aandacht en aanwijzigingen te geven. Naast de deskundige lessen geeft ze ook de nodige tips voor een betere zithouding en oefeningen welke achter het bureau gedaan kunnen worden. Daarnaast krijgen we regelmatig algemene tips betreffende gezondheid en gezond eten. Dankzij de lessen en verdere adviezen van Yoga Passion voel ik mij fitter, en ben ik mij veel meer bewust van mijn eigen lichaam.

Jan Bus

Jan BusTechnisch applicatie beheerder - SIDN

Veelgestelde vragen over bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga kan op verschillende manieren worden ingevuld. Wat het meest voorkomt is dat bedrijfsyoga wordt aangeboden na kantoortijden, daarnaast wordt Yoga Passion gevraagd voor het geven van yoga bijvoorbeeld voor of na een lange dag vergaderen, brainstorm sessies etc. De les duurt één uur en vindt plaats op kantoor. We focussen op nek, schouder en heup oefeningen en de eindontspanning, dus je gaat met een ontspannen gevoel naar huis.

Er is onderzoek gedaan naar de naar de effecten van bedrijfsyoga, hieronder zie je enkele resultaten terug.
Bron: http://www.huffingtonpost.com/2013/10/28/body-on-yoga_n_4109595.html

Korte termijn:
De eerste weken na de les ga je naar huis met een ontspannen gevoel, je hebt minder stress, je slaapt beter en je ontwikkelt meer flexibiliteit.

Middellang termijn:
Na enkele maanden krijg je meer longcapaciteit en uithoudingsvermogen, een betere lichaamshouding, balans en coördinatievermogen. Het is mogelijk dat de gezondheid verbetert op het gebied van nek-rugklachten, lagere bloeddruk, het overwinnen van angsten en stress.

Lange termijn:
Na enkele jaren sterkere botten en spieren, een verlaagd risico op hartziekten en stress en zorgt ervoor dat je op gezond gewicht blijft.

Je hebt het meeste effect wanneer je 1 of 2 keer in de week aan yoga doet.

Bedrijfsyoga is goed voor iedereen, het verbeterd de lenigheid bij mannen en vrouwen, jong en oud, beginners en gevorderden.

Bedrijfsyoga zorgt ervoor dat collega’s elkaar op een andere manier leren kennen, hierdoor krijg je meer betrokkenheid onderling en ontstaat er een hecht teamgevoel. Doordat mensen op een ontspannen manier naar huis gaan en beter slapen, komen ze de volgende dag met goede zin naar het werk. Het concentratievermogen neemt toe waardoor de werknemers effectiever kunnen werken. Wanneer mensen zich uitgerust en fit voelen draagt dit positief bij aan de sfeer op de werkvloer.