Bedrijfsyoga

Ontvang nu 10% korting op de eerste workshop bedrijfsyoga!

Afgemat? Kom op de mat! Iedere dinsdag kun je van 16:30 – 17:30 uur Bedrijfsyoga doen in het restaurant. Inge geeft een nuchtere en prettige yogales met rustige bewegingen. Dus geen zweverig gedoe waarbij je jezelf in de knoop moet leggen. De laatste minuten van de les worden besteed aan ontspanning, zodat je fris en opgeladen naar huis gaat. Er zijn nog matjes beschikbaar. Dus klap je laptop dicht en rol je matje uit! Je bent van harte welkom.

Daisy Lenderink

Daisy LenderinkSenior management assistente - SIDN

Wat heeft yoga voor effect op de werknemers?

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op via het contactformulier.

Het effect van bedrijfsyoga voor jouw bedrijf

Wat is er fijner dan even ontspannen na een lange dag werken of vergaderen?
Regelmatig komt het voor dat een werkdag helemaal volgepland is, daarbij ligt de werkdruk vaak erg hoog. Dit kost veel energie en heeft een negatief effect op de prestaties. Uiteraard wil je dit als bedrijf voorkomen. Bedrijfsyoga biedt de uitkomst!

Bedrijfsyoga

Gezondheid
Bedrijfsyoga is een goede investering in de gezondheid van de medewerkers en daarmee in de kwaliteit van het werk dat ze leveren. Dit is de reden waarom veel bedrijven al gebruik maken van bedrijfsyoga.

Yogalessen Arnhem - Yoga Passion

Productiviteit en werksfeer
Ook zul je zien dat de medewerkers met meer plezier naar hun werk komen. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer en is men daardoor productiever.

Bedrijfsyoga

Er zijn verschillende redenen om te investeren in bedrijfsyoga.

Bewustzijn
De medewerkers worden zich meer bewust van hun eigen lichaam, waardoor men in beter staat is naar de signalen van zijn/haar lichaam te luisteren.
“Yoga Passion heeft ervaring met het geven van bedrijfsyoga bij o.a. VGGM, Gemeente Arnhem, SIDN te Arnhem, WNF te Zeist en bij Bilderberg hotel Klein Zwitserland in Heelsum” Bedrijfsyoga kan op verschillende manieren worden ingevuld, op basis van een introductiegesprek wordt de juiste benadering gekozen die het best past binnen uw bedrijf.

Heb je interesse in bedrijfsyoga? 

Neem contact op via: contactformulier

Ik volg sinds april 2016 wekelijks de bedrijfsyoga lessen van Yoga Passion bij SIDN. Dit bied mij een fijne mentale ontspanning met ook enige benodigde fysieke inspanning. Inge weet ook tijdens de wat drukker bezochte groepslessen persoonlijke aandacht en aanwijzigingen te geven. Naast de deskundige lessen geeft ze ook de nodige tips voor een betere zithouding en oefeningen welke achter het bureau gedaan kunnen worden. Daarnaast krijgen we regelmatig algemene tips betreffende gezondheid en gezond eten. Dankzij de lessen en verdere adviezen van Yoga Passion voel ik mij fitter, en ben ik mij veel meer bewust van mijn eigen lichaam.

Jan Bus

Jan BusTechnisch applicatie beheerder - SIDN

Veelgestelde vragen over bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga kan op verschillende manieren worden ingevuld. Wat het meest voorkomt is dat bedrijfsyoga wordt aangeboden na kantoortijden, daarnaast wordt Yoga Passion gevraagd voor het geven van yoga bijvoorbeeld voor of na een lange dag vergaderen, brainstorm sessies etc. De les duurt één uur en vindt plaats op kantoor. We focussen op nek, schouder en heup oefeningen en de eindontspanning, dus je gaat met een ontspannen gevoel naar huis.

Er is onderzoek gedaan naar de naar de effecten van bedrijfsyoga, hieronder zie je enkele resultaten terug.
Bron: http://www.huffingtonpost.com/2013/10/28/body-on-yoga_n_4109595.html

Korte termijn:
De eerste weken na de les ga je naar huis met een ontspannen gevoel, je hebt minder stress, je slaapt beter en je ontwikkelt meer flexibiliteit.

Middellang termijn:
Na enkele maanden krijg je meer longcapaciteit en uithoudingsvermogen, een betere lichaamshouding, balans en coördinatievermogen. Het is mogelijk dat de gezondheid verbetert op het gebied van nek-rugklachten, lagere bloeddruk, het overwinnen van angsten en stress.

Lange termijn:
Na enkele jaren sterkere botten en spieren, een verlaagd risico op hartziekten en stress en zorgt ervoor dat je op gezond gewicht blijft.

Je hebt het meeste effect wanneer je 1 of 2 keer in de week aan yoga doet.

Bedrijfsyoga is goed voor iedereen, het verbeterd de lenigheid bij mannen en vrouwen, jong en oud, beginners en gevorderden.

Bedrijfsyoga zorgt ervoor dat collega’s elkaar op een andere manier leren kennen, hierdoor krijg je meer betrokkenheid onderling en ontstaat er een hecht teamgevoel. Doordat mensen op een ontspannen manier naar huis gaan en beter slapen, komen ze de volgende dag met goede zin naar het werk. Het concentratievermogen neemt toe waardoor de werknemers effectiever kunnen werken. Wanneer mensen zich uitgerust en fit voelen draagt dit positief bij aan de sfeer op de werkvloer.