Yoga workshop tijdens een heidag

Yoga workshop

Juist omdat een heisessie gericht is op rust en concentratie, zie je vaak dat er een yoga workshop aan het programma word toegevoegd.

Regelmatig worden er vanuit bedrijven trainingen, cursussen en seminars georganiseerd. Dit soort dagen worden ook wel heisessies genoemd. Een heisessie (ook wel heidag) is een bijeenkomst voor leidinggevenden van een bedrijf op een externe, vaak afgelegen locatie waar men in alle rust vergaderingen, seminars, lezingen en trainingen kan organiseren. Een heisessie kan plaatsvinden in een conferentieoord op de hei, maar in principe is iedere prikkelarme omgeving met voldoende faciliteiten geschikt.

Een yoga workshop organiseren wat heeft het effect voor jouw bedrijf?

Bewustzijn
De medewerkers worden zich meer bewust van hun eigen lichaam, waardoor men in beter staat is naar de signalen van zijn/haar lichaam te luisteren.

Productiviteitt en werksfeer
Ook zul je zien dat de medewerkers met meer plezier naar hun werk komen. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer en is men daardoor productiever.

Een yoga workshop tijdens een heidag is een perfecte combinatie
Vaak zijn dit soort sessies effectief en daarnaast erg intensief. Na 2 a 3 uur is het is fijn om de aandacht op iets anders te richten. Bij yoga ga je d.m.v. ademhalingsoefeningen en yogahoudingen de aandacht op jezelf richten. Iedereen kan zo alles van zich afzetten en het hoofd leegmaken, waardoor je erna effectiever te werk kan gaan.

Een yoga workshop kan op verschillende manieren georganiseerd worden. Vaak zie je yoga terugkomen tussen 11:00-12:00 uur (voor de lunchpauze) of eind middag tussen 16:00-17:00 uur.

Yoga workshop

Locatie
De yoga workshop wordt vaak georganiseerd op locatie waar de heidag plaatsvind. Wanneer daar geen mogelijkheden zijn om yoga te organiseren kan ik je adviseren over eventuele andere geschikte locaties.

Kosten
€16,50 per persoon (exclusief btw, inclusief yogamatjes)
Te boeken vanaf 8 personen.

Ontvang nu 10% korting op de eerste yoga workshop voor bedrijven!

Staf Welbions maakt met plezier kennis met Yoga !
Op vrijdag 3 februari 2017. bezochten wij met 11 collega’s van woningcorporatie Welbions uit Hengelo Overijssel het ‘Yogahouse’  aan het Elly Lamakersplantsoen in Modekwartier Klarendal te Arnhem. Er stond een kennismakingsworkshop yoga op het programma, o.l.v. Inge Garenfeld van Yoga Passion. Het was een laatste activiteit in ons tweedaags HEI programma. Nagenoeg de gehele groep had nog nooit aan yoga gedaan of ooit een dergelijke workshop gevolgd; het was dan ook best spannend hoe ze het zouden ervaren. Vooraf hadden we met Inge afgestemd wat onze wensen waren over het verloop, zo wilden we graag de verschillende kanten van yoga belicht zien als ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en balans oefeningen. Uiteraard hebben we in de voorbereiding ook onze angst besproken dat het uur verloren zou gaan aan giechelen en grappen of juist veel aandacht voor weerstanden om de oefeningen te doen. We wilden serieus yoga-en met elkaar en ervaring opdoen met de betekenis daarvan voor lichaam en geest. Nou dat is gelukt. Direct aan de start was iedereen zen, wat alles te maken had met de ruimte waarin we zaten, de ambiance en reuk en de rust en het vertrouwen die Inge uitstraalde in het kennismakingsrondje. Het uur vloog voorbij met inderdaad alle gewenste oefeningen die we hadden gevraagd en uiteraard 2 maal de zonnegroet gebracht ; Inge aan ons en wij aan haar en iedereen aan zichzelf! Het was voor ons allen een bijzondere ervaring en ondanks vele spierpijn, kreuntjes en omgevallen collega’s tijdens de balans oefeningen en wat collega’s die we tijdens de laatste ontspanningsminuten hebben moeten wakker maken voor de lunch, zijn veel collega’s van plan het zeker niet te laten bij deze eerste keer. Reacties waren vol lof. Inge is een enthousiaste rustige en professionele yoga docente, die je in een uur het genot van yoga kan laten ervaren en tegelijkertijd de waanzin van onze hectiek en drukte van alledag weer even liet inzien.

Hans van Es

Hans van EsTeamleider Onderhoud - Welbions